Trollisanomat #13 – USA testaa laseraseita, vaatii uusia alueita, marssittaa panssareita ja joukkoja Venäjän rajoille

ILTALEHTI USA:N TROLLITEHTAAN ÄÄNITORVENA

Almamedia kiihdyttää kierroksia suomalaisen median päivittäisessä pelon ja vihan lietsonnassa. Iltalehden päivän lööppi esittää Venäjän arktisen alueen vaatimukset ikäänkuin ne olisivat uusia ja kuin Venäjä olisi ainoa valtio, joka aluevaatimuksia on esittänyt.

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkimusprofessori toteaa:

Kaikki viisi Jäämeren rantavaltiota ovat esittäneet aluevaatimuksia jäämerellä.

Siis myös USA on esittänyt aluevaatimuksia.

Professori jatkaa:

Arktiset valtiot noudattavat sopimusta

Venäjä oli ensimmäinen valtio, joka toimitti tiedot mannerjalustansa ulkorajoista YK:lle vuonna 2001. Toimikunta kuitenkin palautti esityksen takaisin Venäjälle, jotta maa hankkisi lisätietoja Arktisen jäämeren osalta. Näitä tutkimuksia Venäjä edelleen tekee. Se ei ole missään vaiheessa väittänyt, että Pohjoisnavan alle pystytetyllä lipulla olisi oikeudellista merkitystä, ja on myös luvannut toimittaa pyydetyt lisätiedot lähitulevaisuudessa.

YDINASEET PAUKKUVAT LÖÖPEISSÄ

Sama pelon ja vihan lietsonta jatkuu aseiden osalta. ”Testasi ydinaseita” kuuluu lööppiteksti.
Kyse oli siis mannertenvälisen ohjuksen testauksesta. Tokihan sillä ydinkärkeä molemminpuolisen tuhon koittaessa tullaan kuljettamaan, mutta Iltalehti antaa ymmärtää, että Venäjä rikkoisi ratifioimaansa ydinkoekieltosopimusta – sopimus, jota muuten USA ei ole ratifioinut.

USA VALMISTAUTUU HYÖKKÄÄMÄÄN VENÄJÄLLE – UUDET ASEET KÄYTTÖÖN?

Sen lisäksi, että USA on sijoittanut jatkuvasti lisää kalustoaan ja joukkoja Eurooppaan – mm. Norjaan viedyn kaluston osalta päätökset tehtiin Washington Postin mukaan jo ennen Ukrainan kriisiä – ja harjoittelee paraikaa Liettuassa Iron Sword-harjoituksessa kahdeksan muun Nato-maan kanssa hyökkäystä Venäjälle, on myös täysin uudentyyppisen sotakaluston kehittely pitkällä.

The planned U.S. military expansion in Norway has been under discussion since 2013, Marine officials said. That’s before Russian-backed separatists seized the Crimean peninsula in Ukraine in February, and Putin declared it to be part of Russia in March.

http://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2014/08/12/the-pentagon-is-adding-to-its-arsenal-of-weapons-in-norways-caves/

Amerikkalaiset sotateollisuusyhtiöt Lockheed Martin ja Boeing ovat jo pitkällä USA:n maa-, meri- ja ilmavoimien hyökkäyskalustoon asennettavien laserasejärjestelmien kehittelyssä.

Mainokset